Élet-Stílus

Imádják a környéken a Jókai utca izompacsirtáját

Imádják a környéken a Jókai utca izompacsirtáját

A 29 éves Gábor Gergő májusban első helyezést ért el férfi fitneszmodell kategóriában az egyik legrangosabbnak számító testépítő szervezet, a WBFF birminghami versenyén. Az elismerésen felül elnyerte ezzel profi kártyáját, így a következő szezonban már hivatásos versenyzőként indulhat más komoly nemzetközi versenyeken is. Első lesz a sorban egy már szponzorokat is becsábító profi verseny Londonban.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Míg elfogyasztjuk a fejenként 40 grammnyi fehérjeporral és laktózmentes tejjel készült zabkásánkat, picit mesél magáról. Megtudom, hogy 3 évvel ezelőtt, amikor otthagyta mérnöki munkáját és úgy döntött, hogy addigi hobbiját választja új hivatásának, már 4 éve komolyan, életmódszerűen foglalkozott a sporttal, odafigyelve az egészséges, tudatos táplálkozásra, edzővel fejlesztette magát. Mivel ez idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött edzőtermekben, megszerezte a személyi edzői és TRX tréneri képesítéseit is. Először 2016-ban állt fel a pódiumra mint amatőr versenyző. Azóta sikert sikerre halmoz.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Reggeli után, mint általában, most is laptopja előtt, munka közben issza meg xilittel édesített laza kávéját. Vendégeivel egyeztet időpontokat, edzésterveket, kérés esetén étrendet állít össze nekik. Mivel saját magát is ő menedzseli, így az ehhez kapcsolódó feladatokat is ilyenkor végzi el. Általában az esti edzések után is visszaül még dolgozni, de ma erre nem lesz ideje. Amolyan cheat day ez a mai.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Pihenő időszak lévén csak heti 2-3 alkalommal indít kardióedzéssel a közeli teremben. Tényleg közel van. Geri lokálpatrióta üzemmódban tölti napjait. Az edzőterem, ahol edzéseket tart, és ahol most is járunk egy háztömbnyire van Jókai utcai otthonától, edzőjével pedig a szintén közeli Ó utcában készülnek következő szezonjukra.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

A kis távolságoknak köszönhetően, miután alaposan kiizzasztotta magát, hazaszaladhat, hogy otthon vegyen gyors zuhanyt és tiszta ruhát.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Eldumáljuk az időt, ezért a kaja előkészítésére kevés idő marad, de majd megoldjuk. Pufirizs mindig van bőven, a napi egy kilós csirke fejadag pedig már kiolvadt a hűtőben. Fontos, hogy előre készüljön, hiszen bár jelenleg kicsit “tömegel”, a három óránkénti étkezést így is igyekszik tartani. Cukormentes ételek, fehérje, vitaminok, szénhidrát, most épp ezek a hívószavak. Minden egy célt szolgál, hogy tökéletes formában legyen a következő versenyen. Lazítani csak ritkán lehet, felkészülés alatt soha. Elmondása szerint nagyon ritkán, inkább csak hosszú hétvégékre tudnak barátnőjével elutazni. Olykor megenged magának valami kevésbé kímélő kaját. Barátaira pedig átlagosan havonta tud időt szakítani. Ez most egy laza nap. Ennek tudatában el is indulunk a 10-kor kezdődő edzésre.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Az edzést most ő tartja. Egy barátja érkezik formálódni hozzá. Meglepetésemre az úriember Simon Bálint, az Ivan & The Parazol dobosa. Egy éve dolgoznak együtt, mert Bálintnak a koncertek miatt jobb állóképességre volt szüksége. A strapát már bírja, megfertőzte Gergő lelkesedése.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Trx-el kezdtek anno, de Geri rádumálta, gépekkel is dolgozzanak kicsit. Végig ott van, figyel, mutat, javít. Kifizetődik a befektetett energia, szeretik a kuncsaftjai, visszajárnak, akár csak Bálint. Jó edző, jól motivál. Meg amúgy is, a félmeztelen kigyúrt dobos elég alap.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Edzősködés után beszaladunk a szemközti salátabárba, hogy némi egészséges élelmet vegyünk magunkhoz. Bálint most nem tart velünk, rohan a melóba. Magyarországon sem a rocksztárok, sem a profi testépítők élete nem olyan, mint Amerikában, na.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Felszaladunk a lakásba összekapni az off szezonban tartandó napi edzés cuccait, aztán nyomás.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

A teremben már vár ránk Popa Celestine, Gergő barátja és edzője, akivel másfél éve dolgoznak azon, hogy Geri a versenyeken a legjobb formáját mutassa. Az eddig elért sikerek kis csapatuknak köszönhető, amit rajtuk kívül még Celestin barátnője erősít, mint a koreográfiákért felelős edző.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Felkészülés alatt napi 1 kardió és 1 konditermi edzése van, jelenleg csupán heti 4-5. Ma épp a mellizmot formáljuk. A lazaság persze egészen mást jelent egy élsportolónak. Edzője nem kíméli most sem, persze könnyű dolga van vele, Geri szereti széthajtani magát. Az eredményein meg is látszik. Augusztusban indul a kemény munka, hogy a közelgő, első profi versenyére Londonban csúcsformában legyen. Versenyeket megelőző néhány hétben az alapból szigorú étrend is tovább súlyosbodik, hiszen annak érdekében, hogy a kimunkált izomzat szépen látszódjon is, a szövetekben lévő víz nagy részétől meg kell szabadulni. A verseny előtti napra a folyadékbevitel lecsökken fél literre.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Most még elfogy a napi négy liter víz. A meggyötört testnek szüksége van a regenerálódásra, annak ellenére, hogy hozzászokik a terheléshez. Edzés után egy fehérje shake, kis lazítás a jakuzziban és szauna következik. Amint végzett, indulás haza, újabb étkezés a porciózott 120 gramm csirkével, salátával és pufirizzsel, majd vissza az edzőterembe újabb edzéseket tartani.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

A lakásához vezető lépcsőházban feltűnik egy üzenet. Rákérdezek. Valóban neki címezték. A szomszédos bolt dolgozói, mikor értesültek a Birminghamben elért eredményéről, így gratuláltak. Ez több mint egy hónapja történt, azóta még a házinéni sem szedte le. A sportolót mindenki szereti a környéken.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

És nem csak a környéken. Trx edzéseire is sokan járnak, naponta 3-4 csoporttal foglalkozik és izzasztja az izzadni vágyókat. Mivel látszik rajta, hogy szereti és fontosnak tartja azt, amit csinál, könnyen motiválja a kuncsaftokat. Persze egymást is motiválják. Jó kis közösség ez. Legutóbb háziversenyt rendezett, ahol trx és saját súlyos gyakorlatokkal versenyeztek a résztvevők.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Miért is neveztem ezt cheat day-nek már az elején? Este hosszú idő után végre sikerült összeszervezniük barátaikkal egy találkozót. Szinte mindenki sportember, de az ismeretség nem ebből adódik. Gergő barátnője, gyerekkori barátai, volt kollegája alkotják az asztaltársaságot, és edzéstervek, étrendek helyett most régi sztorik, tervek vannak terítéken. Meg persze sportföccs. Egészségünkre!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik