Közélet

Nyaktörő mutatvány és kiszáradt folyómeder a hét képein

Nyaktörő mutatvány és kiszáradt folyómeder a hét képein

Palesztin tüntetők nemzeti zászlóval a Gázai övezetben közel az izraeli határhoz.
Fotó: Mahmud Hams / AFP
A vagonokat távolítják el darukkal Jilanban, miután az előző este kisiklott egy személyszállító vonat a tajvani városban. Legalább 18 ember életét vesztette, mintegy 160 megsérült.
Fotó:TRA/EyePress/ AFP
Hondurasi migránsok tartanak az amerikai határ felé Mexikóban. Az amerikai-mexikói határ felé gyalogló migránsok száma hétezer fölé emelkedett, mióta a kivándorlók megindultak észak felé október 13-án, de sajtóhírek szerint egy újabb, közel 1500 fős hondurasi csoport is útnak indult.
Fotó: Pedro Padro / AFP
Korabeli teherautó halad az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi fáklyás felvonulás résztvevői elõtt a fővárosi Friedrich Born rakparton október 22-én.
Fotó: Mónus Márton / MTI
A Hongkong-Csuhaj-Makaó híd, a világ leghosszabb tengeri hídja a dél-kínai Kuangtung tartományban fekvő Csuhajban, amikor megindult rajta a forgalom. A három várost a Gyöngy-folyó torkolatvidékén összekötő híd teljes hossza 55 kilométer, ebből a főhíd 23 kilométer, az alagút 6,7 kilométer, és két mesterséges sziget is része a létesítménynek.
Fotó: Anthony Wallace / AFP
A Duna alacsony vízállása miatt felszínre került hajóroncs a Külső-Béda holtágban a Baranya megyei Kölked közelébe. Ezen a napon újabb alacsony vízállási rekordok dőltek meg a Dunán. A csapadékszegény időjárás következtében a múlt héten a víz szintje a Komáromtól kezdődő szakaszon, egészen a déli határig, alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket.
Fotó: Sóki Tamás / MTI
Íjászok a brit trónörökös másodszülött fia, Harry herceg által a hadirokkantak számára életre hívott Invictus Games nevű nemzetközi sporteseményen Sydneyben.
Fotó: Saeed Khan / AFP
Szmolka Nikoletta (pirosban) és a mongol Naszanburmaa Ocsirbat a nők 72 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában. A mongol versenyző 10-0-ra győzött.
Fotó: Czagány Balázs / MTI
Dámszarvasbikák a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészetének területén. Október elejétől november közepéig tart a dámvadak párzása, üzekedése, azaz barcogása.
Fotó: Kovács Attila / MTI
Faszobrok agyagmaszkját tisztítják le a perui Trujillo közelében lévő prekolumbián vályogvárosban, Chan Chanban. A fából faragott bálványok az inka birodalmat megelőző chimú kultúrában épített város egyik szakrális központjának bejáratát védték. A perui kulturális minisztérium október 22-én mutatta be a faszobrokat egy sor fontos régészeti lelet részeként.
Fotó: Cris Bouroncle / AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik