A hét képekben

Majdan emléke, kegyelem a pulykának és utánpótlás a hét képein

Csanádi Márton
Csanádi Márton

képszerkesztő. 2018. 11. 25. 17:30

Virágot hagy egy ukrán nő a Majdan-tüntetések áldozatainak emlékfalánál Kijevben 2018. november 21-én. Öt évvel korábban ezen a napon kezdődtek az Euromajdan ellenzéki társulás erőszossá fajuló kormányellenes tiltakozásai Kijev főterén, a Majdanon. 2014. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Virágot hagy egy ukrán nő a Majdan-tüntetések áldozatainak emlékfalánál Kijevben. Öt évvel korábban ezen a napon kezdődtek az Euromajdan ellenzéki társulás erőszakossá fajuló kormányellenes tiltakozásai Kijev főterén, a Majdanon
Fotó: Genya Savilov / AFP
Palesztin tüntetők próbálnak segíteni Rasid Rasídnak, az Associated Press amerikai hírügynökség opeartőrének, akit meglőtt egy izraeli mesterövész a Gázai övezet északi, tengerparti határsávjánál 2018. november 19-én.
Mustafa Hassona / Anadolu Agency
Palesztin tüntetők próbálnak segíteni Rasid Rasídnak, az Associated Press amerikai hírügynökség opeartőrének, akit meglőtt egy izraeli mesterövész a Gázai övezet északi, tengerparti határsávjánál
Fotó: Mustafa Hassona / Anadolu Agency / AFP
Donald Trump amerikai elnök (j) ünnepélyesen megkegyelmez a Peas nevű hálaadásnapi pulykának a washingtoni Fehér Házban 2018. november 20-án. Mellette balról Jeff Sveen, a Országos Pulykaszövetség elnöke. Először Harry Truman elnök kegyelmezett meg a neki nevelt pulykának több mint 50 évvel korábban, és azóta minden évben így tesz a Fehér Ház valamennyi lakója. Az Egyesült Államokban kialakult hagyomány szerint az ünnepi vacsorára pulykát tálalnak hálaadás napján.(Photo by Cheriss May/NurPhoto)
Donald Trump amerikai elnök ünnepélyesen megkegyelmez a Peas nevű hálaadásnapi pulykának a washingtoni Fehér Házban. Mellette balról Jeff Sveen, a Országos Pulykaszövetség elnöke. Először Harry Truman elnök kegyelmezett meg a neki nevelt pulykának több mint 50 évvel korábban, és azóta minden évben így tesz a Fehér Ház valamennyi lakója. Az Egyesült Államokban kialakult hagyomány szerint az ünnepi vacsorára pulykát tálalnak hálaadás napján
Fotó: Cheriss May/NurPhoto / AFP
A 2018. november 18-i képen a német Sophia Flörsch autója átrepül a japán Cuboi So felett, miután több mint 250 kilométer óránkénti sebességnél ütközött egy riválisa autójával a Forma-3-as autós gyorsasági világbajnokság évzáró Makaói Nagydíján. A 17 éves versenyző kerítésnek csapódott, és eltört egy nyakcsigolyája, ezért másnap megoperálták egy makaói kórházban, amelyet még legalább egy hétig nem hagyhat el. A balesetben további négy ember sérült meg.(Photo by Christiaan Hart/Getty Images)
A német Sophia Flörsch autója átrepül a japán Cuboi So felett, miután több mint 250 kilométer óránkénti sebességnél ütközött egy riválisa autójával a Forma-3-as autós gyorsasági világbajnokság évzáró Makaói Nagydíján. A 17 éves versenyző kerítésnek csapódott, és eltört egy nyakcsigolyája, ezért másnap megoperálták egy makaói kórházban, amelyet még legalább egy hétig nem hagyhat el. A balesetben további négy ember sérült meg
Fotó: Christiaan Hart/Getty Images
Madrid, 2018. november 18.
Rendõrök a Femen nõjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistáját veszik õrizetbe, aki társaival a Francisco Franco egykori spanyol fasiszta diktátor halálának 43. évfordulójáról tartott megemlékezés ellen tiltakozik Madridban 2018. november 18-án.
MTI/EPA/EFE/Victor Lerena
Rendõrök a Femen nőjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistáját veszik őrizetbe, aki társaival a Francisco Franco egykori spanyol fasiszta diktátor halálának 43. évfordulójáról tartott megemlékezés ellen tiltakozik Madridban
Fotó: Victor Lerena / EFE /EPA / MTI
Mumbai, 2018. november 22.
Indiai vidéki földmûvesek tüntetnek Mahárástra szövetségi állam fõvárosában, Mumbaiban 2018. november 22-én. Mintegy tízezer gazdálkodó gyûlt össze az állam különbözõ részeirõl, hogy követeljék az erdõk földhasználati jogának tisztázását és a megfizetetlen mezõgazdasági kölcsönök elengedését. Az indiai kormány 2008-ban mezõgazdasági adósságkönnyítési programot (ADWDRS) alkotott az ágazat eladósodott termelõi számára, hogy felmentse õket a kereskedelmi bankok, regionális pénzintézetek és szövetkezeti hitelintézetek által 1997 és 2007 között folyósított, lejárt mezõgazdasági kölcsönök visszafizetése alól. A program a kistermelõk és úgynevezett marginális gazdálkodók esetében az általuk felvett kölcsön teljes összegét megtéríti, míg az egyéb kategóriába esõ gazdákat a kölcsönösszeg 75 százalékának visszafizetésére kötelezi.
MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Indiai vidéki földmûvesek tüntetnek Mahárástra szövetségi állam fővárosában, Mumbaiban. Mintegy tízezer gazdálkodó gyűlt össze az állam különböző részeiről, hogy követeljék az erdők földhasználati jogának tisztázását és a megfizetetlen mezőgazdasági kölcsönök elengedését. Az indiai kormány 2008-ban mezőgazdasági adósságkönnyítési programot (ADWDRS) alkotott az ágazat eladósodott termelői számára, hogy felmentse őket a kereskedelmi bankok, regionális pénzintézetek és szövetkezeti hitelintézetek által 1997 és 2007 között folyósított, lejárt mezőgazdasági kölcsönök visszafizetése alól. A program a kistermelők és úgynevezett marginális gazdálkodók esetében az általuk felvett kölcsön teljes összegét megtéríti, míg az egyéb kategóriába eső gazdákat a kölcsönösszeg 75 százalékának visszafizetésére kötelezi.
Fotó: Divjakant Szolanki / EPA / MTI
Világûr, 2018. november 19.
A Cygnus amerikai teherûrhajó rakománya érkezik a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomásra 2018. november 19-én. Az ûrállomáson szolgálatot teljesítõ Serena Aunon-Chancellor robotkarok segítségével csatolta a két napja a NASA ûrközpontjából, a Virginia állambeli Wallops-szigetrõl útjára indított rakományt az állomáshoz.
MTI/AP/ESA/NASA/Alexander Gerst
A Cygnus amerikai teherűrhajó rakománya érkezik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra. Az űrállomáson szolgálatot teljesítő Serena Aunon-Chancellor robotkarok segítségével csatolta a két napja a NASA űrközpontjából, a Virginia állambeli Wallops-szigetről útjára indított rakományt az állomáshoz.
Fotó: Alexander Gerst / AP/ESA/NASA/ MTI
Budapest, 2018. november 22.
Érdeklõdõ a 2. PosterFest / BudaPest 2018 címmel megnyílt nemzetközi plakátkiállításon a Tesla Budapestben 2018. november 22-én. A 2018. november 29-ig látogatható tárlatot a Magyar Plakát Társaság rendezte.
MTI/Balogh Zoltán
Érdeklõdõ a 2. PosterFest / BudaPest 2018 címmel megnyílt nemzetközi plakátkiállításon a Tesla Budapestben.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Budapest, 2018. november 20.
Floor Jansen énekesnõ a finn Nightwish együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. november 20-án.
MTI/Mohai Balázs
Floor Jansen énekesnő a finn Nightwish együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában
Fotó: Mohai Balázs / MTI
A legismertebb Pokémonnak, Pikachunak az óriásfigurája lebeg a magasban a Macy's áruház hálaadásnapi parádéján New Yorkban 2018. november 22-én.
  (Photo by Noam Galai/FilmMagic)
A legismertebb Pokémonnak, Pikachunak az óriásfigurája lebeg a magasban a Macy’s áruház hálaadásnapi parádéján New Yorkban
Fotó: Noam Galai/FilmMagic / Getty Images
vissza a címlapra
Young Buddhist monk Temuulen studies religious texts shortly after waking up in his room at the Amarbayasgalant Monastery in the Baruunburen district, Selenge province, Mongolia, April 26, 2018. REUTERS/Thomas Peter  SEARCH "MILLENNIAL MONKS" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. TPX IMAGES OF THE DAY.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.