Majdan emléke, kegyelem a pulykának és utánpótlás a hét képein

Virágot hagy egy ukrán nő a Majdan-tüntetések áldozatainak emlékfalánál Kijevben 2018. november 21-én. Öt évvel korábban ezen a napon kezdődtek az Euromajdan ellenzéki társulás erőszossá fajuló kormányellenes tiltakozásai Kijev főterén, a Majdanon. 2014. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Virágot hagy egy ukrán nő a Majdan-tüntetések áldozatainak emlékfalánál Kijevben. Öt évvel korábban ezen a napon kezdődtek az Euromajdan ellenzéki társulás erőszakossá fajuló kormányellenes tiltakozásai Kijev főterén, a Majdanon
Fotó: Genya Savilov / AFP
Palesztin tüntetők próbálnak segíteni Rasid Rasídnak, az Associated Press amerikai hírügynökség opeartőrének, akit meglőtt egy izraeli mesterövész a Gázai övezet északi, tengerparti határsávjánál 2018. november 19-én.
Mustafa Hassona / Anadolu Agency
Palesztin tüntetők próbálnak segíteni Rasid Rasídnak, az Associated Press amerikai hírügynökség opeartőrének, akit meglőtt egy izraeli mesterövész a Gázai övezet északi, tengerparti határsávjánál
Fotó: Mustafa Hassona / Anadolu Agency / AFP
Donald Trump amerikai elnök (j) ünnepélyesen megkegyelmez a Peas nevű hálaadásnapi pulykának a washingtoni Fehér Házban 2018. november 20-án. Mellette balról Jeff Sveen, a Országos Pulykaszövetség elnöke. Először Harry Truman elnök kegyelmezett meg a neki nevelt pulykának több mint 50 évvel korábban, és azóta minden évben így tesz a Fehér Ház valamennyi lakója. Az Egyesült Államokban kialakult hagyomány szerint az ünnepi vacsorára pulykát tálalnak hálaadás napján.(Photo by Cheriss May/NurPhoto)
Donald Trump amerikai elnök ünnepélyesen megkegyelmez a Peas nevű hálaadásnapi pulykának a washingtoni Fehér Házban. Mellette balról Jeff Sveen, a Országos Pulykaszövetség elnöke. Először Harry Truman elnök kegyelmezett meg a neki nevelt pulykának több mint 50 évvel korábban, és azóta minden évben így tesz a Fehér Ház valamennyi lakója. Az Egyesült Államokban kialakult hagyomány szerint az ünnepi vacsorára pulykát tálalnak hálaadás napján
Fotó: Cheriss May/NurPhoto / AFP
A 2018. november 18-i képen a német Sophia Flörsch autója átrepül a japán Cuboi So felett, miután több mint 250 kilométer óránkénti sebességnél ütközött egy riválisa autójával a Forma-3-as autós gyorsasági világbajnokság évzáró Makaói Nagydíján. A 17 éves versenyző kerítésnek csapódott, és eltört egy nyakcsigolyája, ezért másnap megoperálták egy makaói kórházban, amelyet még legalább egy hétig nem hagyhat el. A balesetben további négy ember sérült meg.(Photo by Christiaan Hart/Getty Images)
A német Sophia Flörsch autója átrepül a japán Cuboi So felett, miután több mint 250 kilométer óránkénti sebességnél ütközött egy riválisa autójával a Forma-3-as autós gyorsasági világbajnokság évzáró Makaói Nagydíján. A 17 éves versenyző kerítésnek csapódott, és eltört egy nyakcsigolyája, ezért másnap megoperálták egy makaói kórházban, amelyet még legalább egy hétig nem hagyhat el. A balesetben további négy ember sérült meg
Fotó: Christiaan Hart/Getty Images
Madrid, 2018. november 18.
Rendõrök a Femen nõjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistáját veszik õrizetbe, aki társaival a Francisco Franco egykori spanyol fasiszta diktátor halálának 43. évfordulójáról tartott megemlékezés ellen tiltakozik Madridban 2018. november 18-án.
MTI/EPA/EFE/Victor Lerena
Rendõrök a Femen nőjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistáját veszik őrizetbe, aki társaival a Francisco Franco egykori spanyol fasiszta diktátor halálának 43. évfordulójáról tartott megemlékezés ellen tiltakozik Madridban
Fotó: Victor Lerena / EFE /EPA / MTI
Mumbai, 2018. november 22.
Indiai vidéki földmûvesek tüntetnek Mahárástra szövetségi állam fõvárosában, Mumbaiban 2018. november 22-én. Mintegy tízezer gazdálkodó gyûlt össze az állam különbözõ részeirõl, hogy követeljék az erdõk földhasználati jogának tisztázását és a megfizetetlen mezõgazdasági kölcsönök elengedését. Az indiai kormány 2008-ban mezõgazdasági adósságkönnyítési programot (ADWDRS) alkotott az ágazat eladósodott termelõi számára, hogy felmentse õket a kereskedelmi bankok, regionális pénzintézetek és szövetkezeti hitelintézetek által 1997 és 2007 között folyósított, lejárt mezõgazdasági kölcsönök visszafizetése alól. A program a kistermelõk és úgynevezett marginális gazdálkodók esetében az általuk felvett kölcsön teljes összegét megtéríti, míg az egyéb kategóriába esõ gazdákat a kölcsönösszeg 75 százalékának visszafizetésére kötelezi.
MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Indiai vidéki földmûvesek tüntetnek Mahárástra szövetségi állam fővárosában, Mumbaiban. Mintegy tízezer gazdálkodó gyűlt össze az állam különböző részeiről, hogy követeljék az erdők földhasználati jogának tisztázását és a megfizetetlen mezőgazdasági kölcsönök elengedését. Az indiai kormány 2008-ban mezőgazdasági adósságkönnyítési programot (ADWDRS) alkotott az ágazat eladósodott termelői számára, hogy felmentse őket a kereskedelmi bankok, regionális pénzintézetek és szövetkezeti hitelintézetek által 1997 és 2007 között folyósított, lejárt mezőgazdasági kölcsönök visszafizetése alól. A program a kistermelők és úgynevezett marginális gazdálkodók esetében az általuk felvett kölcsön teljes összegét megtéríti, míg az egyéb kategóriába eső gazdákat a kölcsönösszeg 75 százalékának visszafizetésére kötelezi.
Fotó: Divjakant Szolanki / EPA / MTI
Világûr, 2018. november 19.
A Cygnus amerikai teherûrhajó rakománya érkezik a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomásra 2018. november 19-én. Az ûrállomáson szolgálatot teljesítõ Serena Aunon-Chancellor robotkarok segítségével csatolta a két napja a NASA ûrközpontjából, a Virginia állambeli Wallops-szigetrõl útjára indított rakományt az állomáshoz.
MTI/AP/ESA/NASA/Alexander Gerst
A Cygnus amerikai teherűrhajó rakománya érkezik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra. Az űrállomáson szolgálatot teljesítő Serena Aunon-Chancellor robotkarok segítségével csatolta a két napja a NASA űrközpontjából, a Virginia állambeli Wallops-szigetről útjára indított rakományt az állomáshoz.
Fotó: Alexander Gerst / AP/ESA/NASA/ MTI
Budapest, 2018. november 22.
Érdeklõdõ a 2. PosterFest / BudaPest 2018 címmel megnyílt nemzetközi plakátkiállításon a Tesla Budapestben 2018. november 22-én. A 2018. november 29-ig látogatható tárlatot a Magyar Plakát Társaság rendezte.
MTI/Balogh Zoltán
Érdeklõdõ a 2. PosterFest / BudaPest 2018 címmel megnyílt nemzetközi plakátkiállításon a Tesla Budapestben.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Budapest, 2018. november 20.
Floor Jansen énekesnõ a finn Nightwish együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. november 20-án.
MTI/Mohai Balázs
Floor Jansen énekesnő a finn Nightwish együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában
Fotó: Mohai Balázs / MTI
A legismertebb Pokémonnak, Pikachunak az óriásfigurája lebeg a magasban a Macy's áruház hálaadásnapi parádéján New Yorkban 2018. november 22-én.
  (Photo by Noam Galai/FilmMagic)
A legismertebb Pokémonnak, Pikachunak az óriásfigurája lebeg a magasban a Macy’s áruház hálaadásnapi parádéján New Yorkban
Fotó: Noam Galai/FilmMagic / Getty Images
Címkék: majdansajtófotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Young Buddhist monk Temuulen studies religious texts shortly after waking up in his room at the Amarbayasgalant Monastery in the Baruunburen district, Selenge province, Mongolia, April 26, 2018. REUTERS/Thomas Peter  SEARCH "MILLENNIAL MONKS" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. TPX IMAGES OF THE DAY.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.